Blog

Διατροφολογοι

By Pitt 0
25.01.2016

Ασκηση η Διατροφη? Τι βοηθαει περισσοτερο?

Η απάντηση στο ερώτημα είναι φυσικά και τα δύο, γιατί αλληλοσυμπληρώνονται και μόνο συνδυαστικά, μπορούν να προσφέρουν εγγυημένα αποτελέσματα!

To gre.a.t σε συνεργασία με τις διαπιστευμένες διατροφολόγους Μαρία Μίκα, Στελίνα Σεφέρη & Τόνια Καραγιάννη, παρέχει το αποκλειστικό προνόμιο στα μέλη του  για μια δωρεάν συνεδρία στο χώρο του γυμναστηρίου.

Κάθε Σάββατο , θα βρίσκεται στο γυμναστήριο, από τις 10.00 – 14.00, θα βρίσκεται μία εκ των τριών διατροφολόγων  για  να συζητήσει μαζί σας όλες τις απορίες σας σχετικά με τη διατροφή σας αλλά και για να εξετάσει το επίπεδο των  προσωπικών σας αναγκών.

Επιπλέον , σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε ειδικό πρόγραμμα διατροφής, το gre.a.t έχει εξασφαλίσει για εσάς ειδικές τιμές (έκπτωση ανά κόστος συνεδρίας)

Επωφεληθείτε από το αποκλειστικό σας προνόμιο, κλείνοντας ραντεβού με την διατροφολόγο μας, μέσω της γραμματείας του γυμναστηρίου.

Μαρια Μικα

Η Μαρία είναι Διαιτολόγος –  Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος «Διατροφής και Διαιτολογίας» του Α.Τ.Ε.Ι. Σητείας, από όπου αποφοίτησε το 2006 και έκανε διπλωματική εργασία με θέμα « Διερεύνηση της χορήγησης στατινών από δείγμα Ελλήνων γιατρών και της συνεργασίας γιατρών-διαιτολόγων στη ρύθμιση της υπερχοληστερολαιμίας».

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια συνέδρια διατροφής και παχυσαρκίας. Πραγματοποίησε την πρακτική άσκηση στο Αντικαρκινικό  Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ.

Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικο γραφείο στο Βόλο.

  • Συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές – συνεντεύξεις σε θέματα διατροφής.
  • Συμμετοχή σε camp της ομάδας μπάσκετ ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.
  • Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας .
  • Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής εταιρείας παχυσαρκίας.
  • Μέλος της Εταιρίας μελέτης παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στελινα Σεφερη

Η Στελίνα Σεφέρη γεννήθηκε στο Βόλο.

Το 2004 εισήχθηκε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε με επιτυχία τη σχολή της και έκτοτε είναι μέλος του Συλλόγου Διαιτολόγων –Διατροφολόγων Ελλάδος.

Σήμερα διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Αντωνοπούλου 172 με Κωνσταντά, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στο πελατολόγιο της. Ασχολείται με  φυσιολογικές, παθολογικές και κλινικές καταστάσεις. Επίσης είναι καθηγήτρια στο θεσσαλικό ιεκ Γιάτσος, συνεργάζεται με τον παιδικό σταθμό Μικρό Πανεπιστήμιο και με διάφορους ιατρούς του Βόλου.

Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί σε διάφορα blogs και μοιράζεται τα μυστικά της σωστής διατροφής κάνοντας ομιλίες σε παιδικούς σταθμούς, σε σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια.

Δρ. Καραγιαννη Τονια

Φοίτησε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος Κρήτης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την παθολογία και την κλινική διατροφή θέλησε να συνεχίσει να διερευνεί τη σχέση της διατροφής με τα διάφορα νοσήματα. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2006 ξεκίνησε τις μετατυχιακές της σπουδές με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντρυφώντας περισσότερο στη σχέση της διατροφής και των θρεπτικών συστατικών με την υγεία σε συνδυασμό με την αγάπη προς την έρευνα, εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα της Ειδικής Αγωγής.

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Μ.Sc., Phd.

  • Διδάκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής. (2019)
  • Μετατυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. (2008)
  • Απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος Κρήτης. (2005)
  • Συντάνκτρια-επιστημονική συνεργάτης mednutrition.gr (2010-Σήμερα)
  • Παρουσίαση ενότητας «Διατροφή του νηπίου και του παιδιού, διατροφή για παιδιά με ειδικές ανάγκες» & «Παιδική Παχυσαρκία» , στο Α’ εξάμηνο του Παιδ. Τμήματος Ειδικής Αγωγής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια του μαθήματος ΄΄Αγωγή Υγείας΄΄ (2010 – 2017)
  • Υπεύθυνη διατροφής στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer Βόλου (εθελόντρια)  (2009-2011)
  • Διατηρεί ιδιωτικό Διαιτολογικό γραφείο στο Βόλο από το 2008.